Destinatii

Castelul Kalnoky din Miclosoara, asezamantul unui conte din Tinutul Secuiesc

Incepem turul prin Tinutul Secuiesc si poposim la Castelul Kalnoky din Miclosoara, judetul Covasna. Aici poti descoperi asezamantul unui conte din regiune. Vorbim tot despre Romania, insa aici se simt cateva influente diferite. Si sunt multe locuri de vizitat!

Castelul Kalnoky din Miclosoara se afla in judetul Covasna. Regiunea este bogata in biserici fortificate si conace boieresti, precum cel pe care il voi prezenta in material. Poposim la Castelul Kalnoky.

Povestea castelului este clasica, deoarece contele Tibor Kalnoky a ales Romania cu scopul de a conserva patrimoniul arhitectural si cultural din regiune. Bineinteles, vorbim si despre interesul familiei de a lua inapoi domeniul!

Castelul Kalnoky a fost restaurat si transformat in atractie turistica, dupa finantarea cu granturi de la o firma din Norvegia.

La acest proces au participat si tari precum Romania, Islanda si Liechtenstein.

Muzeul amenajat in cadrul castelului detine obiecte cumparate sau recuperate de familiile aristocrate. De la mobilier pana la obiecte de vestimentatie!

Salonul de gala este cel mai spectaculos, datorita stilului baroc timpuriu. La muzeul de la Castelul Kalnoky intalnim Casa doamnei sau rezidenta conteselor si Casa stapanului, cu influente turcesti. Si bucataria castelului prezinta cateva exponate interesante.

Crama conacului gazduieste vinaria si cafeneaua.

Castelul Kalnoky din Miclosoara merita vizitat, daca vrei sa iti faci o idee generala despre Tinutul Secuiesc. Se face tur ghidat in mai multe limbi.

De asemenea, poti sa admiri gradina si lacul de aici. Gasesti cazare in zona, la castel, iar transportul este facil, aproape de Brasov, chiar langa Baraolt.

In zona poti sa mai vizitezi Castelul Daniel din Talisoara si Castelul Daniel din Varghis, Cheile Varghisului sau Cascada Varsag. Si lista obiectivelor turistice din Tinutul Secuiesc poate continua!

Tu ce locuri din Estul Transilvaniei ai vizitat?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email