Destinatii

Sovata, statiune lacustra?

Toata lumea stie de Sovata. Multi au fost acolo. Anumite persoane asociaza aceasta statiune numai cu tratamentul balnear. Cativa sunt convinsi ca au si ce sa viziteze. Bravo lor! Au dreptate! Hai sa iti spun ce poti face in Sovata, statiunea lacustra! 

Despre Sovata iti pot spune ca este mai mult decat o statiune balneara. Sovata este statiune lacustra. Clima este subalpina, cu veri racoroase si ierni blande.

Aerul curat de la Sovata este amplificat de padurile de brazi, fagi, stejari, castani, ulmi si mesteceni.

Aici, apele clorurate si sodice prezinta fenomenul de heliotermie. Astfel, temperatura apei variaza vara in functie de acumularea caldurii solare in apa sarata. Apa calda este protejata de un strat de apa care se mentine la suprafata si actioneaza in calitate de izolator termic.

Lacul Ursu este cel mai cunoscut lac din Sovata si cel mai mare lac heliotermal. Aici mai poti vizita Lacul Alunis, Lacul Verde, Lacul Negru, Lacul Rosu, Lacul Paraschiva, Muntele de Sare, multe vile cochete sau izvoare termale.

Parcul Petofi reprezinta o alternativa pentru cei care doresc sa se plimbe prin centrul statiunii Sovata, de unde pot porni pe celebrul traseu Transilvanica. Ruta Transilvanica se intinde intre localitatile Drobeta Turnu Severin si Putna, traversand zone de o importanta turistica deosebita din tara noastra. Inclusiv Sovata!

Daca vrei sa incerci altceva, cumpara un bilet pentru un tur panoramic cu trenuletul din Sovata!

Mocanita de la Sovata reprezinta inca o solutie buna pentru a cunoaste mai bine locurile acestea pitoresti.

Merita mentionate si atractiile turistice de langa Sovata, precum Castelul Teleki de la Gornesti, Muzeul Viorilor de la Reghin, Castelul Kemeny din Brancovenesti sau Defileul Muresului.

Eu consider ca Sovata este mai mult decat o simpla statiune balneara. Sovata este statiune lacustra.

De asemenea, ai multe activitati pe care le poti incerca in zona.

Tu ce statiuni lacustre ai vizitat in Romania?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email