Destinatii

Cheile Bicazului, poarta dintre Transilvania si Moldova

Pasionatii de turism au inclus Cheile Bicazului in clasamentul celor mai frumoase locuri din Romania! Pe buna dreptate! Cheile Bicazului reprezinta poarta dintre Transilvania si Moldova. Mai exact, intre Harghita si Neamt. Pitoresti si maiestuoase, peisajele din Cheile Bicazului te vor incanta! Vorbim despre un adevarat fenomen al naturii! Cheile Bicazului sunt minunate!

Din punct de vedere geografic, Cheile Bicazului sunt localizate la poalele Masivului Hasmas. Cheile se onduleaza in paralel cu Bicazul, râul care traverseaza toata aceasta zonă pitoreasca si spectaculoasa!

Cheile Bicazului reprezinta poarta dintre Transilvania si Moldova. Ceea ce putem remarca sunt peisajele si aspectul ingust al cheilor, care sunt asemanate cu un canion! Mai mult, acestea arata precum un defileu in trepte!

Cheile Bicazului sunt o minune a naturii. Bogatia formelor de relief isi spune cuvantul! Traseul este incantator!

In acest masiv calcaros, de origine tectonica, s-au format cascade, pesteri, doline si avene deosebite. Rocile multicolore si muntii semeti propulseaza Cheile Bicazului in clasamentul celor mai frumoase locuri din Romania! Foarte probabil, le-ai sesizat!

Dupa ce faci un popas in acest loc superb, ai la dispozitie o serie larga de activitati. De la agrement pana la turism montan! De asemenea, poti cumpara suveniruri de la producatori locali sau poti face o plimbare cu bicicleta, daca ai mult timp liber la dispozitie si ai in plan sa descoperi locurile pe indelete!

Cheile Bicazului sunt usor de vizitat, mai ales daca vrei sa faci un tur complex prin zona!

Tu ce destinatii consideri ca merita explorate in estul Transilvaniei?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email