Incepem turul virtual prin Oltenia, unde vreau sa va arat cateva destinatii deosebite. Judetul Valcea merita descoperit, datorita peisajelor pitoresti si diversitatea atractiilor turistice. Asadar, ne facem intrarea in Horezu. Manastirea Horezu reprezinta simbolul stilului brancovenesc. Acest lacas de cult a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. De asemenea, cultura si traditiile locale atrag si ele atentia turistilor.
Manastirea Horezu reprezinta simbolul stilului brancovenesc. Este cea mai mare ctitorie a lui Constantin Brancoveanu.
Manastirea Horezu sau Manastirea Hurezi se afla in Patrimoniul Mondial UNESCO.
Biserica Mare Sfintii Imparati Constantin si Elena, construita intre 1690 si 1693, Biserica bolnitei, construita intre 1696 si 1699, Schitul Sfintilor Apostoli, Schitul Sfantul Stefan, Biblioteca si Chiliile fac parte din ansamblul monastic de la Manastirea Horezu.










Arhitectura este deosebita, completata de pridvorul in stil brancovenesc si iconostasul din lemn, poleit cu aur.
Manastirea Horezu detine un adevarat tezaur de arta si religios. Horezu este cunoscut pentru cocosul sau, numele locului provenind de la huhurezi.
Bineinteles, ceramica de Horezu este la mare cautare!
Dupa cum bine stim, in aceasta zona se afla multe manastiri si biserici. Potentialul turistic din Valcea este imens, iar Oltenia merita descoperita pentru locurile sale mirifice!










Asadar, Manastirea Horezu poate fi asemanata cu Manastirea Curtea de Arges sau chiar cu Manastirea Cozia. Exista multe detalii despre aceste locuri pe care le vom atasa in proiectul pe care il pregatim. Este inca in asteptare, insa vreau sa fac ceva diferit, astfel incat blogul va deveni un instrument de legatura, cu articole care cuprind un rezumat despre destinatiile prezentate.
Tu ce manastiri ai vizitat in nordul Olteniei? Manastirea Horezu se afla pe aceasta lista?