Destinatii

Pestera Muierilor, cea mai vizitata destinatie de interes speologic din Romania!

Sa iti marturisesc ceva! Imi plac locurile enigmatice. Pe langa atractiile clasice din tara noastra, exista o multime de minunatii ale naturii care merita descoperite! Pestera Muierilor sau Pestera Muierii este cea mai vizitata destinatie de interes speologic din Romania. Este accesibila si ai nevoie de o pregatire fizica medie. Spun asta deoarece trebuie exersat mersul piticului pe anumite portiuni. Intrarea si iesirea sunt separate, insa pe tine te intereseaza continutul. Astfel, voi trece direct la subiect!

Tara noastra dispune de un potential turistic natural deosebit. Si cel antropic este bine conturat, insa daca ne rezumam la destinatiile de interes speologic, Pestera Muierilor ar fi cea mai vizitata din lista.

Gama speologica este completata de Pestera Ursilor, considerata cea mai frumoasa din Romania si remarcata la nivel international. Aici merita mentionata si Pestera Polovragi, care emana mister si atrage o multime de turisti.

Pestera Muierilor reprezinta un adevarat magnet pentru exploratori! Aceasta este localizata in Depresiunea Getica a Olteniei, la intrarea in Cheile Galbenului.

Zona este superba, iar galeriile si salile pesterii impresioneaza din multe puncte de vedere.

Dintre acestea, merita remarcate Galeria Musteriana, Sala cu Guano, Galeria Minunilor, Sala Turcului, Turcul, Sotia Turcului, Galeria Turistica, Domul Mic, Amvonul, Candelabrul Mare, Stanca Rosie (oxizii de fier), Valul Muierii, Bazinele Mici, Bazinele Mari, Cascadele Pietrificate, Dantela de Piatra (calcar), Poarta si Galeria Electricienilor, toate acestea fiind presarate cu stalagmite si stalactite, domuri si bazine. Pestera Muierilor este spectaculoasa si merita descoperita!

Turul incepe de la intrarea nordica si se incheie la intrarea sudica. Accesul este relativ facil, insa pe alocuri trebuie exersat mersul piticului.

Pestera Muierilor a fost prima cetate naturala, daca ne-am lua dupa legendele femeilor care se adaposteau aici, impreuna cu copiii. Sau pentru faptul ca torceau lana la gura pesterii.

Mi-am dat seama ca trebuie specificat si acest detaliu. Pestera Muierii este prima pestera electrificata din Romania! Foarte interesant!

De asemenea, Pestera Muierilor a fost declarata Rezervatie Speologica si Monument de Rezervatie Naturala. Pestera Muierilor este cea mai vizitata destinatie de interes speologic din Romania!

Asadar, daca ai in plan un traseu prin Valcea si prin Gorj, stii ce ar trebui sa vizitezi!

Te las pe tine sa afli motivele pentru care merita sa iei bilete la Pestera Muierilor. Tu ai fost prin zona?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email