Destinatii

Atractii in Baile Herculane

Am vorbit despre Baile Herculane, pe scurt. Faptul ca sunt necesare demersuri in privinta reabilitarii cladirilor de patrimoniu e alta poveste. Vreau sa iti prezint principalele atractii din Baile Herculane! Asa, cum sunt!

Baile Herculane, cea mai veche statiune balneara din Romania, pastreaza influentele Imperiului Habsburgic, cand acestea au fost reconstruite si modernizate. Complexele termale si pavilioanele in stil baroc reprezinta principalele atractii de aici.

Acum arata diferit, insa mai exista semnale ca locatia poate redeveni perla statiunilor balneare din Europa!

Vreau sa iti prezint principalele atractii din Baile Herculane!

Locul preferat al aristocratiei europene a atras multi oaspeti de seama, precum imparatul Franz Josef, imparateasa Elisabeta, regele Carol I al Romaniei sau regele Alexandru I al Serbiei.

Baile Imperiale Austriece au fost construite la comanda lui Franz Josef. Astazi, o asociatie a lansat un proiect prin care incearca sa reabiliteze acest complex remarcabil din Baile Herculane.

Piata Hercules este inconjurata de cladiri in stil neoclasic si baroc. Aici, in centrul istoric imperial, se afla Statuia lui Hercule, sculptura realizata la Viena si oferita orasului de arhiducele Carol in semn de multumire, iar in apropiere mai poti vizita Biserica Romano Catolica.

Podul de Piatra (sau Podul Acoperit) a fost realizat pentru a face legatura intre Hotelul Franz Josef si Baile Diana, Hebe si Apollo.

Podul Rosu (sau Podul Florilor) este un loc de promenada intre strazile Castanilor si Zavoiului. De aici poti sa admiri Valea Cernei si Muntii Domogled, care completeaza tabloul natural din aceasta destinatie.

Cazinoul ofera o imagine buna despre statiunea Baile Herculane. Cazinoul cuprinde sala de spectacole, muzeul, restaurantul si spatiile comerciale. Aici se afla Parcul Central si un arbore imens, numit Sequoia Gigantea.

Vila imparatesei Elisabeta, realizata in stil rococo, a gazduit-o pe Sissi, cand s-a intalnit cu Carol al Romaniei.

De asemenea, in Baile Herculane merita mentionate atractii precum Hotelul Decebal, Hotelul Dacia, Hotelul Traian, Hotelul Cerna, Hotelul Apollo si Hotelul Dunarea.

Poti face si cateva plimbari la Foisorul Rosu, Foisorul Galben, Foisorul Verde, Grota cu Aburi, Grota Haiducilor, Apeductul Roman, Cascada Cernei, Pestera lui Serban, Cheile Feregari si Poiana Musuroane.

Tu ai fost in Baile Herculane? Ce atractii ai remarcat?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email