Destinatii

Excursii din Baile Herculane in Banatul Montan si la Clisura Dunarii

Am fost prin Banat si prin Oltenia. Am descoperit destinatii senzationale. Astazi voi face un rezumat despre ce excursii poti face din Baile Herculane in Banatul Montan si la Clisura Dunarii. Programele sunt pe cinste!

Astazi voi face un rezumat despre ce excursii poti face din Baile Herculane in Banatul Montan si la Clisura Dunarii. Excursia a inceput cu vizita la Cascada Bigar, o minune a naturii, in opinia turistilor si a expertilor de la The World Geography.

Cascada Bigar este declarata arie naturala protejata si face parte din Parcul National Cheile Nerei- Beusnita. Pentru a ajune aici, mergeti pe ruta Orsova- Caransebes, apoi virati spre Oravita, pana in dreptul localitatii Bozovici, unde se afla cascada.

Intrarea este libera. De ceva timp, Cascada Bigar si-a schimbat infatisarea. S-a produs ceva acolo. Teoriile sunt diferite si nu vreau sa intru in detalii.

Morile de apa de la Rudaria reprezinta un adevarat muzeu in aer liber! Candva, peste 40, acum vreo 22!

Acesta ar fi cel mai mare complex mulinologic din Europa! Undeva, prin Banatul Montan. Vestea buna este ca au asfaltat peste tot. Localnicii spun ca locatiile acestea nu sunt promovate suficient. Cam asa este.

Zona este plina de vanzatori de produse traditionale, inclusiv faina si malai. Imi place ca sunt pastrate traditiile.

Totusi, mai trebuie facute cateva demersuri serioase pentru ca Morile de apa de la Rudaria sa apara pe harta turistica a tarii noastre!

De aici, am pornit in croaziera la Cazanele Dunarii. Poti sa spui pe larg la Clisura Dunarii sau la Defileul Dunarii. Cazanele Dunarii se rezuma la destinatiile turistice din zona de la Clisura Dunarii sau de la Defileul Dunarii. Am scris despre destinatiile acestea si ma bucur ca sunt foarte cautate. La mine pe site. In rest, nu stiu.

Am schimbat vaporul cu salupa. Locatia este superba! Admira in timpul croazierei Cazanele Mici, Cazanele Mari, Chipul lui Decebal, cea mai inalta sculptura in piatra din Europa a regelui dac Decebal, Manastirea Mraconia, ridicata pe locul unui punct de observatie si dirijare a vaselor pe Dunare, Pestera Ponicova si Grota Veterani! Sunt cateva din atractiile acestui loc pe care merita sa le explorezi.

Cu vaporul este mai relaxant si croaziera dureaza mai mult.

Salupa merge mai repede si poti descoperi atractiile pe indelete. Acum, tu alegi cu ce te deplasezi!

Cam acestea ar fi principalele excursii pe care le poti face din statiunea Baile Herculane, prin Banatul Montan si la Cazanele Dunarii. Despre destinatiile prezentate am scris pe larg in articolele de pe blogul meu, in urma cu ceva timp.

Tu ce excursii ai alege din Baile Herculane? Mai vin cu cateva idei, in materialele pe care le pregatesc.


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email