Destinatii

Excursii din Baile Herculane, prin Mehedinti si prin Gorj

Banatul si Oltenia merita descoperite! Am fost incantat de acest tur si vreau sa iti prezint ceva. Astazi vorbim despre excursii din Baile Herculane, prin Mehedinti si prin Gorj. Am explorat destinatii minunate!

Astazi vorbim despre excursii din Baile Herculane prin Mehedinti si prin Gorj.

Cetatea Medievala din Drobeta Turnu Severin a fost realizata din piatra si a reprezentat un adevarat bastion al rezistentei antiotomane si maghiare.

Perla a coroanei domnitorilor din Tara Romaneasca, fortareata aceasta a fost capitala Banatului de Severin. Acum, apartine Olteniei.

Cetatea Medievala a Severinului era un punct cheie de intrare de pe Dunare in Europa Centrala. Seful cetatii era numit Ban. Cam toti conducatorii valahi purtau aceasta titulatura.

Cetatea Medievala detine curtinele, turnurile, biserica, fantana, cafeneaua literara si depozitul de cereale.

Tot in Drobeta Turnu Severin mai poti vizita Muzeul Regiunii Portilor de Fier, Piciorul Podului Traian, Fantana Cinetica si Castelul de Apa.

Creatiile lui Constantin Brancusi de la Targu Jiu sunt cunoscute de toata lumea si consider ca nu au nevoie de prezentari. Acestea poarta numele de Ansamblul Monumental din Targu Jiu, fiind considerate cele mai importante sculpturi ale lui Constantin Brancusi.

Casa Constantin Brancusi de la Hobita reprezinta un monument de arhitectura populara.

Colectia muzeului cuprinde carti, documente, scrisori si fotografii. Cu si despre Constatin Brancusi!

Elementele principale sau incaperile casei sunt odaia (camera), cunia (sau bucataria) si celarul (camara). Acestea sunt completate de pridvorul (terasa), podul (sau depozitul de la mansarda) si patulul casei (hambarul).

Muzeograful care explica toate detaliile despre arhitectura taraneasca si despre marele sculptor Constantin Brancusi este un om extraordinar de pasionat si instruit!

Manastirea Tismana a fost ctitorita de Sfantul Nicodim. Manastirea Tismana reprezinta cel mai vechi asezamant monahal din Tara Romaneasca.

Picturile murale de la Tismana au fost realizate de catre Dobromir cel Tanar din Targoviste. Stilul arhitectural actual este cel romanic, cu elemente neogotice.

Cand am intrat la Manastirea Tismana, incepuse ploaia. Am simtit o liniste rarisima, desi complexul monahal se afla in renovare. Am ascultat si o pilda frumoasa, tare interesanta, despre prieteni. Nu orice prieteni! Ei sunt divini!

Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele este cel mai cunoscut pod natural din tara noastra. Si cel mai mare de acest tip!

Structura sa este masiva, constituita din calcare. Aceasta minune a naturii se impune in peisaj inclusiv datorita dimensiunilor sale: 30 m lungime, 13 m latime, 22 m inaltime si 9 m grosime!

Tu ce destinatii din Mehedinti si Gorj ai alege sa descoperi?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email