Destinatii

Ce merita sa descoperi vara in Craiova?

Sincer, Craiova are locuri foarte frumoase! Am crezut ca este doar un oras aglomerat si haotic, pe alocuri! O fi, insa detine atractii foarte interesante. Vrei sa afli ce merita sa descoperi vara in Craiova? Sau in general? Iti povestesc imediat cateva aspecte despre oras. Bogat in parcuri, gradini, muzee si manastiri, Craiova te va surprinde in mod placut!

Sunt convins ca multi pasionati de calatorii au ales sa viziteze acest oras inclusiv in perioada Sfintelor Sarbatori de iarna.

Atmosfera de la targuri este de poveste, astfel incat Craiova merita descoperita chiar acum!

Cu toate acestea, eu ma voi rezuma la cateva locuri din Cetatea Baniei pe care le poti include pe lista, atunci cand vremea este mult mai prietenoasa.

Ce merita sa descoperi vara in Craiova? Capitala Olteniei este plina de atractii deosebite!

Centrul istoric din Craiova este bine conversat, un loc perfect pentru a te relaxa la o terasa si pentru a te plimba pe strazile sale, insa in zona ai si cateva obiective turistice care te pot interesa.

Exploreaza Piata Prefecturii, unde se afla Palatul Administrativ si Primaria.

Viziteaza Muzeul de Arta, pentru a afla detalii suplimentare despre creatiile lui Constantin Brancusi, pentru a admira colectii remarcabile de pictura romaneasca si cateva amprente din pictura universala, apoi Muzeul Olteniei (sectia Istorie- Arheologie- Numismatica- Stiintele Naturii- Carte Veche), avand o arhitectura splendida si Casa Baniei (sectia Etnografie), ridicata de Constantin Brancoveanu.

Catedrala Mitropolitana Sfantul Dumitru este cea mai veche biserica din Craiova. Arhitectura este neobizantina.

Biserica Madona Dudu este un lacas de cult ortodox unde se afla o icoana Facatoare De Minuni a Fecioarei Maria. Aceasta a fost construita initial in stil brancovenesc. Ulterior, picturile in stil occidental si arhitectura baroca isi fac si ele aparitia. Recent, Biserica Madona Dudu a fost renovata.

Mentiune: Palatul Vorvoreanu.

Parcul Nicolae Romanescu este cel mai mare parc din provincie. Arata fabulos!

Cele mai cautate locuri sunt Lacul cu Nuferi, Podul Suspendat, Gradina din parc, Glorieta, Castelul Fermecat si Casa Bibescu.

De fapt, Parcul Romanescu a avut mai multe denumiri. Parcul Bibescu sau Parcul Poporului sunt cateva dintre acestea.

Aici poti practica o serie de activitati, precum plimbari cu bicicleta sau croaziera cu barca. De asemenea, covoarele de flori multicolore si spectacolul oferit de jetul de apa reprezinta motive concrete pentru a face un tur pe cinste prin Parcul Romanescu! Recomand! Parcul este minunat!

Mentiune: Gradina Botanica.

Vrei sa afli ce merita sa descoperi vara in Craiova? Se pare ca exista o multime de variante. Bogat in parcuri, gradini, muzee si manastiri, Craiova te va surprinde in mod placut!

Tu ai Craiova pe lista oraselor din Romania pe care vrei sa le vizitezi?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email