Am scris despre Transfagarasan si iti explicam motivele pentru care imi place atat de mult! De asemenea, doresc sa iti prezint cateva locatii de-a lungul si de-a latul Transfagarasanului. Totul este spectaculos!
Desi este iarna, am hotarat sa scriu despre destinatii pe care le poti descoperi vara. E bine sa te pregatesti din timp!
Doresc sa iti prezint cateva locatii de-a lungul si de-a latul Transfagarasanului.
Manastirea Curtea de AG a fost construita intre anii 1515 si 1517 de Neagoe Basarab, fiind clasata printre cele mai importante lacase de cult din tara noastra. De aici apar indicatoarele spre Transfagarasan si Lacul Balea.
Cetatea Poenari a fost construita in scop strategic sau loc de observatie, servind drept fortareata contra otomanilor. Accesul se face pe scari.
Lacul Vidraru este un lac de acumulare cu cifre impresionante. O adevarata inginerie! Barajul Vidraru a fost realizat intre anii 1960 si 1966, avand o lungime de 305 m si o inaltime de 167 m, ocupand locul 8 in Europa, respectiv locul 20 pe Terra. Pe Lacul Vidraru se pot face croaziere. De asemenea, se practica Bungee Jumping, pentru amatorii de sporturi mai putin obisnuite.
Monumentul Electricitatii reprezinta o statuie impozanta, realizata de sculptorul Constantin Popovici. Simbolul electricitatii a fost renovat, iar accesul se face tot pe scari.
Transfagarasan reprezinta un traseu spectaculos, despre care am aflat o multime de lucruri interesante. Am avut ocazia sa il explorez din nou. De aceasta data, pe tot, inclusiv podurile si tunelurile! Gasesti detalii aici, unde am scris o serie de curiozitati despre Transfagarasan.
Cascada Capra este cea mai accesibila din Muntii Fagaras. Se afla in zona Arefu. Interesant este faptul ca nu ingheata iarna! Cascada este superba!
Lacul Balea este cel mai turistic lac glaciar din Romania. Am gasit definitia frigului, desi peisajul este superb! Aici poti citi informatii suplimentare despre Lacul Balea. In zona se afla Cascada Balea si Lacul Capra.
Manastirea Cartisoara este loc de rugaciune. Nu am remarcat turisti pe acolo. Regulile sunt mai stricte. Fotografiatul este interzis. In schimb, iti poti cumpara obiecte religioase. Cu toate acestea, am simtit o energie divina, iar personalul de la manastire a inteles intentiile mele si chiar am schimbat cateva impresii, ceea ce ma bucura enorm!
Pastravaria Albota este un loc perfect pentru popas, iar preparatele sunt delicioase! Bineinteles, am explorat si pastravaria. Un complex mare si ingrijit! Recomand!
Muzeul Etnografic Badea Cartan merita sa fie promovat! Daca stii povestea despre Badea Cartan, care a facut eforturi pentru binele tarii noastre, tin sa te felicit! Daca nu, stai linistit, deoarece ai intrat pe site sa iti imbogatesti cunostintele.
Pasionat de carti, Badea Cartan a ajuns in Bucuresti, unde a cunoscut mai multi oameni de cultura, invatand de la ei istoria romanilor si, in mod special, ideea romanitatii poporului roman.
Ulterior, a mers pana la Roma, la pas, in camasa traditionala si in opinci, pentru a se convinge in aceasta privinta. Acolo a fost primit cu simpatie de localnici, i s-au luat interviuri si chiar i s-au publicat fotografii. De asemenea, a aparut in presa si a fost invitat la diverse evenimente.
Muzeul Etnografic detine colectii de carti, icoane, ceramica lucrata de mesteri olari si fotografii ce reprezinta portul popular din perioada respectiva. Badea Cartan inseamna un nationalist convins. Daca esti prin zona, trebuie sa vizitezi muzeul!
Asadar, acestea ar fi principalele atractii de-a lungul si de-a latul Transfagarasanului. Sunt locuri care merita vizitate!
Tu ce atractii ai explorat in zona, fara sa iesi prea mult de pe Transfagarasan?