Destinatii

Exploreaza atractiile principale din Constanta!

Happy New Year! Incepem anul cu destinatii diversificate si vibrante. Multi turisti merg la mare pentru a se bucura de soare sau pentru a lua contact cu apa. Eu vin cu o recomandare. Exploreaza atractiile principale din Constanta! Ai atatea obiective turistice de vizitat in acest oras, incat vei fi surprins placut.

Am profitat de vremea favorabila si am ales sa schimb peisajul. Exploreaza atractiile principale din Constanta!

Faleza din Constanta reprezinta locul perfect pentru o promenada in orasul de la malul marii. Simte briza, admira valurile, plimba-te si bucura-te de soarele stralucitor. Relaxantul si energizantul tur de Constanta incepe de aici.

Cazinoul este un obiectiv turistic emblematic din Constanta, in stil Art Nouveau, care se afla in proces de renovare. Deocamdata, turistii se fotografiaza contra cost in fata panourilor improvizate. Cativa. Eu am fost ceva mai zgarcit, preferand sa culeg cateva imagini cu originalul. Gratis. Exact asa cum arata el acum. Si am rezonat cu o multime de oameni, care faceau acelasi lucru. Poze fara tapet!

Biserica Sfantul Nicolae pastreaza acel stil neobizantin. Candva, inscriptiile erau realizate in limba bulgara, insa dupa ce pictura a fost refacuta, scrierile au fost schimbate in limba noastra.

Arhiepiscopia Tomisului este considerata cea mai veche organizare crestina de pe teritoriul Romaniei, fiind condusa de catre arhiepiscopul Teodosie Petrescu.

Catedrala Sfintii Petru si Pavel este cel mai impunator lacas de cult ortodox din Constanta, aproape de Arhiepiscopia Tomisului si de Piata Ovidiu. Stilul arhitectural este cel neobizantin. Pictura a fost refacuta de George Demetrescu Mirea, iar sculptura a fost proiectata de Ion Mincu. Catedrala Sfintii Petru si Pavel mai poarta denumirea de Catedrala Arhiepiscopala din Constanta.

Moscheea Mare confirma faptul ca orasul detine cateva influente turcesti. Moscheea Mare mai este cunoscuta drept Moscheea Carol, redenumita Moscheea lui Mahmud, iar in prezent i se spune Geamia Regelui. Moscheea Mare din Constanta a fost realizata dupa Moscheea Konya, iar coloanele interioare sunt din marmura de Campulung Muscel.

Casa cu Lei este remarcabila datorita elementelor neoclasice, arhitectul acesteia fiind Ion Berindei. Numele acestui edificiu provine de la leii sculptati pe coloanele imobilului, care necesita restaurare. Cladirea a devenit sediu bancar, apoi a fost transformata in restaurant. Acum este atractie turistica si merita o vizita.

Farul Genovez este situat langa Faleza din Constanta. Are o inaltime de 8 metri si o scara interioara cu vreo 60 trepte. Totusi, acest far a fost construit de inginerul de origine armeana Artin Aslan.

Piata Ovidiu reprezinta nucleul orasului. Piata Ovidiu este presarata cu numeroase cladiri bogate in istorie si restaurante cochete. Atmosfera este foarte placuta si vibranta, pot spune! De asemenea, este un loc cu iz poetic latin!

Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie se afla in Piata Ovidiu si detine o serie de expozitii interesante.

Portul Turistic Tomis se remarca datorita amenajarii sale. Aici predomina iahturile si ambarcatiunile cu vele. Portul Turistic Tomis devine o locatie importanta pentru croaziere si nave de agrement, cu escale spre diferite statiuni din zona.

Plaja Modern este cea mai cunoscuta plaja din Constanta. Orasul de la malul marii nu se rezuma numai la distractie. Ai atat de multe obiective turistice in Constanta, incat vei intelege imediat potentialul sau cultural.

Merita mentionate aceste obiective turistice din Constanta: Aquarium, Delfinariu, Observatorul Astronomic, Parcul Arheologic Tomis, Lupa Capitolina, Biserica Sfantul Gheorghe, Biserica Greaca, Biserica Armeana, Parcul Primariei si Cetatea Tomis.

Lista poate continua, asadar Constanta este plina de locatii deosebite!

Cu toate acestea, Constanta poate oferi mai mult! Speram sa fie respectate proiectele de reabilitare, deoarece orasul are potential.

Tu ce obiective turistice ai remarcat in Constanta? Care sunt locurile tale preferate?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email