Destinatii

Cheile Dobrogei, cele mai vechi sectoare de chei din Romania!

Traseul prin Dobrogea devine tot mai spectaculos, mai ales daca ajungi in Podisul Dobrogei. Fac referire la Podisul Casimcei, care este cel mai vechi podis uscat din tara noastra, format in perioada caledoniana. Principalele caracteristici ale acestei unitati de relief sunt rocile, alcatuite din sisturi verzi, unde se gasesc calcare si depozite de loess, cat si prezenta reliefului carstic. Aici se afla Cheile Dobrogei, cele mai vechi sectoare de chei din Romania! Peisajul este deosebit! Judetul Constanta are multe lucruri de oferit.

Merita sa descoperi aceasta locatie! Daca esti pasionat de geografie si de calatoriile de tip circuit, ia in calcul sa faci un traseu prin Cheile Dobrogei. Exploreaza cea mai veche destinatie din tara noastra!

Aici se afla Cheile Dobrogei, cele mai vechi sectoare de chei din Romania!

Peisajele impresionante din aceasta rezervatie naturala te vor convinge sa le povestesti celor dragi despre locurile mai putin cunoscute care merita a fi vizitate.

Cheile Dobrogei reprezinta un adevarat fenomen al naturii! Au o serie de caracteristici geomorfologice, paleontologice, botanice si faunistice.

De asemenea, Cheile Dobrogei sunt o atractie notabila datorita vechimii si importantei recifilor jurasici din Paleozoic. Peisajul carstic este de senzatie!

Initial, stancile mezozoice in forma de turnuri aveau 900 metri inaltime, insa din cauza agentilor externi, acestea au in prezent vreo 100 metri inaltime.

Cu toate acestea, am zarit cativa turisti care iesisera la picnic sau la o plimbare. Zona este oarecum izolata, insa usor accesibila.

Cheile Dobrogei sunt cele mai vechi sectoare de chei din Romania si merita descoperite!

In apropiere se afla cateva pesteri si manastiri. Asadar, locatia este bogata in atractii!

Am fost impresionat de relieful din zona si de peisajul surprinzator. Aceasta arie naturala protejata de la Cheile Doborgei reprezinta ocazia perfecta pentru a realiza un traseu pitoresc prin tara noastra superba!

Tu ce chei ai vizitat in Romania?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email