Destinatii

Pelerinaj la Pestera Sfantului Andrei, ocrotitorul Romaniei!

Pestera Sfantului Apostol Andrei este un loc special din tara noastra! Supranumit Betleemul neamului romanesc, acest lacas de cult atrage o multime de credinciosi. Daca Sf. Gheorghe a raspandit crestinismul in Cappadocia, Sf. Andrei a trimis cuvantul Evangheliei in Dobrogea. Judetul Constanta are multe locuri sfinte. Pelerinajul se face la Pestera Sfantului Andrei, ocrotitorul Romaniei. De asemenea, reprezinta un prilej de a simti acea energie divina. Se spune ca ar fi cel mai vechi lacas de cult din Romania, unde se adapostise Sfantul Andrei.

Am inceput traseul prin Adamclisi, o destinatie plina de istorie.

Turcii au considerat ca denumirea acestei destinatii se traduce drept Biserica Omului.

Tropaeum Traiani sau Trofeul Imparatului Traian este un obiectiv turistic important din Adamclisi, care semnifica victoria romanilor. Tropaeum Traiani a fost realizat in perioada antica, insa a fost reabilitat ulterior de catre arheologi.

Aici se afla si Muzeul Arheologic, care cuprinde o serie de vestigii arheologice descoperite in zona si trofeul, situat in centrul salii. De asemenea, la Muzeul Arheologic din Adamclisi mai exista colectii de ceramica, unelte, documente si podoabe.

Cetatea Adamclisi a fost intemeiata de Traian dupa cucerirea vechii asezari, insa autoritatile nu au facut eforturi pentru conservarea acesteia. Nici traseul nu este modernizat.

Exista si o bazilica antica la Adamclisi.

Merita mentionate si apeductele romane din Adamclisi.

Pelerinajul se face la Pestera Sfantului Andrei, ocrotitorul Romaniei. Pestera Sfantului Andrei este cel mai important lacas de cult din aceasta zona.

Pestera Sfantului Andrei este o biserica in stanca, iar in acest loc ar fi fost raspandit crestinismul in tara noastra.

De aici provine si imaginea Sfantului Andrei, care propovaduia cuvantul Evangheliei de la Iisus Hristos.

Pestera a fost descoperita de un avocat si apoi, sfintita.

Manastirea Sf. Andrei este cea mai veche din Romania! In aceasta pestera se afla cateva icoane facatoare de minuni si patul Sfantului Apostol Andrei.

Foarte multi pelerini vin aici pentru a se ruga in salasul ocrotitorului Romaniei. Este un loc cu totul si cu totul deosebit! Complexul monahal de la Manastirea Sf. Andrei detine chiliile acestui lacas de rugaciune si, bineinteles, izvorul.

Biserica Noua este pictata frumos la interior, avand aspectul unei catedrale. A fost inaugurata in 2002, iar in 2004 a fost inceputa si pictura sa.

Biserica Veche a fost construita intre 1994 si 1998. Se afla chiar langa pestera.

De aici am pornit spre Cernavoda, care poate deveni turistic, datorita Podului Anghel Saligny.

Podul din otel reprezenta in perioada lansarii cel mai lung complex de poduri construit in Romania! Statisticile sunt incredibile!

Podul Anghel Saligny a fost realizat pentru a face legatura feroviara intre Bucuresti si Constanta.

Tu ai fost la Pestera Sfantului Andrei? Daca da, astept si impresiile tale.


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email