Destinatii

Locuri de pelerinaj din judetul Arges

In aceasta perioada, am tot scris despre pelerinaje. Schimbam locatia si facem un tur virtual prin judetul Arges. Aici vei descoperi o multime de biserici si manastiri deosebite. Sunt locuri cu multe povesti interesante. Bisericile si manastirile din Arges merita explorate.

Biserica Domneasca Sfantul Gheorghe din Pitesti este un monument istoric pentru Orasul Lalelelor.

Biserica Sf. Gheorghe este ctitoria lui Constantin Serban si a sotiei sale, Domnita Balasa. Este un loc special, care merita din plin statutul de biserica domneasca! Daca ar fi sa ne raportam la pelerinaje, in Pitesti mai poti vizita Manastirea Trivale si ruinele Bisericii Sf. Nicolae.

Biserica are si cateva legende foarte interesante, insa despre acestea voi scrie cand voi actualiza turul de Pitesti. La pachet cu toate atractiile turistice ale orasului! Despre Pitesti am scris un material care te mai poate interesa, aici.

Catedrala Sf. Ilie din Costesti a fost construita intre anii 1930 si 1932. La sfintirea acesteia a patricipat si regele Carol.

Lacasul de cult a fost proiectat de catre Dimitrie Ionescu Berechet, iar pictura a fost realizata de catre Dimitrie Belizarie. Catedrala figureaza ca monument istoric de interes national.

Manastirea Namaiesti reprezinta o asezare rupestra deosebita din judetul Arges, care detine icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului.

Legenda spune ca Sf. Apostol Andrei ar fi poposit in acest locas. Povestea scrisa pe blog, aici.

Catedrala Sfintii Petru si Pavel din Mioveni a fost construita cu sprijinul localnicilor si a oamenilor de afaceri din zona. Consiliul Judetean Arges si S.C. Automobile Dacia sunt principalii sponsori pentru realizarea acestui lacas de cult.

In 2010, a fost realizat mobilierul interior din lemn de stejar sculptat. De asemenea, in 2012, a fost lucrat candelabrul de alama. Pictura este deosebita, realizata in tehnica mozaic. Arhitectura este in stil bizantin.

Manastirea Corbii de Piatra reprezinta un ansamblu rupestru construit la cererea lui Neagoe Basarab.

Desi Manastirea Corbii de Piatra este asemanata cu Meteora, ea se inrudeste cu bisericile din Cappadocia.

Lacasul de cult este realiat in stanca, mai exact in gresie. Pictura se spune ca ar fi de cea mai pura traditie bizantina!

Manastirea Robaia este un lacas de cult ceva mai retras din Arges. Cu toate acestea, domnitorul Matei Basarab ar fi contribuit la realizarea acestei manastiri mirifice.

De asemenea, zona este foarte linistita, iar complexul monahal este amenajat impecabil. Manastirea nu este foarte mare, insa oamenii de aici sunt foarte primitori. Tot aici se afla chiliile, troitele, agheasmatarul si turnul clopotnita, staretia si fantana tamaduitoare.

Chiliile au arhitectura cu influente din traditia argeseana.

Troitele din lemn confera un aspect sacru locului.

Turnul clopotnita a fost consolidat si au fost modificate scarile de lemn.

La fantana de la manastire, cu ocazia sarbatorii Izvorul Tamaduirii, au loc slujbe oficiate de multi preoti, primind ca sfintenie apa.

Manastirea Curtea de Arges este cel mai cunoscut loc de pelerinaj din Arges, construita intre 1515 si 1517 de Neagoe Basarab.

In Curtea de Arges poti vizita Catedrala Arhiepiscopala Regala, amplasata chiar langa manastire.

De asemenea, merita descoperita si Biserica Domneasca Sfantul Nicolae.

Bisericile si manastirile din Arges merita explorate. Aici merita mentionate, de asemenea, Manastirea Cetatuia si Manastirea Cotmeana.

Tu ce lacase de cult ai vizitat in Arges?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email