Destinatii

Manastirea Comana, locul unde istoria si religia se contopesc

Probabil ca este mai dificil pentru tine sa iti iei o vacanta, dar poti profita de anumite zile libere. Astfel, vei avea posibilitatea de a vizita locuri deosebit de interesante, la distante relativ reduse. Eu propun excursia la Manastirea Comana, locul unde istoria si religia se contopesc. Am fost in urma cu ceva timp, exact de Boboteaza.

Manastirea Comana a fost ctitorita de un domnitor care ii fascineaza inclusiv pe straini. E suficient sa spui Vlad, deoarece porecla o stie toata lumea.

Desi este asociat mai putin cu orasul Targoviste si mai mult cu Branul, exista o serie de biserici facute de el.

Eu propun excursia la Manastirea Comana. Aici vei observa cum istoria si religia se contopesc. Initial, aceasta manastire avea rol de cetate.

Locul in care a fost ridicata Manastirea Comana era candva o insula, iar accesul se realiza pe o poarta din cetate, dupa ce trebuia traversat un pod de lemn.

In 1588, manastirea a fost recladita de catre boierul Radu Serban, iar in 1700 Serban Cantacuzino a reusit sa se ocupe de renovarea acestui lacas de cult emblematic de la Comana.

Aici se afla si Beciul Domnesc. Majoritatea constructiilor domnesti au asa ceva, astfel incat iti recomand sa il vizitezi.

Merita mentionat faptul ca recent a fost deschis Muzeul Manastirii Comana.

Asadar, pentru mine a fost ceva spontan.

Tinand cont ca era sarbatoare, am mers la Comana de Boboteaza.

Si chiar am fost surprins placut!

Tu ce manastiri domnesti iti doresti sa descoperi?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email