Destinatii

Manastirea Suzana, oaza de liniste de pe Valea Teleajenului

Potentialul turistic al judetului Prahova este imens. O dovedeste inclusiv traficul din anumite zone, mai ales daca vrei sa vizitezi Busteni sau Sinaia. Cu toate acestea, exista cateva destinatii unde poti merge lejer. Manastirea Suzana este oaza de liniste de pe Valea Teleajenului. Peisajele sunt spectaculoase si vei putea explora locatii deosebite.

Manastirea Suzana este un lacas de cult important din Prahova.

Manastirea a fost construita de o credincioasa din zona, Suzana Arsicu, in 1740.

Manastirea Suzana este oaza de liniste de pe Valea Teleajenului.

Manastirea a fost reabilitata de cateva ori, inclusiv in 1966, cu sprijinul Patriarhului Justinian. Chiliile au fost modernizate, iar muzeul detine numeroase carti vechi si icoane pictate pe lemn si sticla, acestea fiind imbracate in argint aurit.

Ulterior, Manastirea Suzana a fost sfintita, iar picturile realizate de Petre Nicolau, ucenic al lui Gheorghe Tattarescu, au fost restaurate prin cheltuiala manastirii.

Astazi, Manastirea Suzana atrage pelerini din zona si din tara. Locatia este superba, chiar pe Valea Teleajenului, iar atmosfera mirifica de acolo te umple de bucurie. Mai sunt manastiri in zona care merita vizitate. Voi scrie si despre acelea.

Tu ce manastiri cunosti in judetul Prahova?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email