In cazul in care ai urmarit articolele recente de pe site, am hotarat sa lansez o serie de ghiduri de calatorie. Eu consider ca toate vor fi foarte bune. Pana atunci, am pregatit un ghid de calatorie in Busteni. Gratis. Desigur, ma voi rezuma la cateva atractii. Am si cateva recomandari interesante.
Am pregatit un ghid de calatorie in Busteni.
Aceasta superba statiune montana atrage o multime de turisti.
Avand Muntii Caraiman in fundal, Busteni reprezinta o destinatie turistica de interes national.
Valea Prahovei este frecventata de pasionati de plimbari care vor sa mearga la Sinaia sau la Predeal. Multi prefera sa aloce timp si pentru Busteni. Pe buna dreptate, ai ce descoperi in acest loc.
Manastirea Caraiman din Poiana Palanca este un lacas de cult ortodox din Busteni.
Manastirea Caraiman are o legenda interesanta. Manastirea a fost realizata la initiativa Preacuviosului Parinte Gherontie Puiu.
Acesta ar fi avut un vis in care Maica Domnului i-a spus ca va gasi un brad langa o apa curgatoare.
Maica Domnului i-a indicat locul unde va construi manastirea, iar Parintele Gherontie Puiu a gasit aceasta zona si a tinut cont de sfaturile din vis. Astfel, a fost ridicata Manastirea Caraiman, o locatie mirifica, asezata chiar in mijlocul naturii, imbratisand muntii semeti.
Castelul Cantacuzino din Zamora este un edificiu cultural important din Romania.
Au fost creionate o multime de povesti despre acest castel de o mare valoare arhitectonica, istorica, documentara si artistica.
Arhitectul Castelului Cantacuzino este Grigore Cerchez, impozantul obiectiv turistic din Busteni fiind realizat in stilul neoromanesc.
Castelul a fost construit la cererea lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, un personaj politic controversat care detinea o buna parte din terenurile tarii.
Castelul Cantacuzino detine o bogatie arhitectonica deosebita, precum mozaicul de tip roman, picturi realizate de artisti venetieni, vitralii din sticla de Murano, ceramica glazurata italiana, usi din lemn de stejar, sculptate, scari din lemn de stejar, scari din marmura de Carrara si ornamente din bronz, realizate la Paris. Acestea ar fi cateva dintre ele.
Cele mai importante camere de la Castelul Cantacuzino sunt Sala de Bal, Salonul Principal, Biblioteca, Biroul, Sala de Mese, Terasa, Foaierul si Vestibulul.
De asemenea, mai poti vizita Galeriile de Arta si Parcul Castelului. Tarifele difera de la 55 RON pentru adulti pana la 75 RON pentru adulti. Exista cateva reduceri si o serie de gratuitati.
De asemenea, in Busteni mai poti merge la o plimbare pana la Cascada Urlatoarea.
Tot din Busteni poti merge cu telecabina pe Platoul Bucegi, unde poti vizita Babele, Sfinxul si Pestera Ialomicioara.
Din Busteni poti merge si pe Transbucegi, o sosea spectaculoasa care a fost recent introdusa in circuitul turistic.
Desigur, exista si varianta de a te deplasa catre Platoul Padina, unde merita sa admiri Lacul Bolboci, Cheile Tatarului si Lacul Scropoasa.
Asadar, daca vrei sa iei la pas orasul Busteni, ai foarte multe posibilitati si vei gasi mereu ceva deosebit de explorat.
Tu ai fost in Busteni? Ce atractii ai vizitat?