Destinatii

Locuri inedite din Marginimea Sibiului

Imi place foarte mult Marginimea Sibiului. Ai o multime de variante pentru o excursie reusita. Iti voi prezenta cateva locuri inedite din Marginimea Sibiului. Se apropie Revelionul si consider ca merita din plin sa descoperi destinatiile acestea!

Marginimea Sibiului este o zona unde sunt excelent pastrate istoria, cultura, obiceiurile si traditiile. Marginimea Sibiului se afla in partea de sud si vest a judetului Sibiu. Este limitata la sud de Valea Sadului si la nord de Saliste.

Imi place foarte mult Marginimea Sibiului. Iti voi prezenta cateva locuri inedite din Marginimea Sibiului.

Biserica Fortificata din Cristian a fost realizata in stilul goticului tarziu si poarta numele Sf. Servatius. Biserica a fost construita in scop de aparare.

Muzeul Icoanelor Pictate pe Sticla de la Sibiel reprezinta cel mai important muzeu de acest tip din tara noastra.

Aici sunt expuse picturi pe sticla, iar icoanele sunt deosebite. Muzeul a fost creat la initiativa Preotului Zosim Oancea din Sibiel.

Manastirea Orlat este situata la poalele Muntilor Cindrel.

Este un lacas de cult ceva mai nou si este mai putin cunoscut, insa merita sa faci un popas aici. Locatia este superba, iar oamenii te vor primi cu multa caldura.

Lacul Gura Râului este un lac de acumulare antropic. Orasul Sibiu este alimentat de apa acestui lac. De asemenea, la Gura Râului, peisajele sunt pitoresti.

Paltiniș se poarta si vara!

Desi Paltiniș este o statiune pentru practicarea sporturilor de iarna, poate fi frecventata si vara. Poti merge aici atat pentru aerul curat, cat si pentru linistea salbatica din zona!

Rasinari este un sat cu o bogatie culturala si etnografica imensa!

Nu ma refer numai la scriitorii Octavian Goga sau Emil Cioran. Vreau sa scot in evidenta faptul ca in acest loc, istoria, cultura, obiceiurile si traditiile sunt conservate si respectate.

Tu ai fost in Marginimea Sibiului? Ce locatii ai remarcat si ce lucruri au reusit sa te impresioneze?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email