Destinatii

Cetinje este capitala istorica a statului Muntenegru!

Am descoperit Muntenegru pe indelete si am observat cat de mari sunt diferentele intre locatii. Ma refer la peisaje, la arhitectura, la modul in care se construieste si chiar la istorie. Podgorica este capitala oficiala, Budva este capitala sejururilor, Kotor este capitala croazierelor, Durmitor este capitala turismului montan, iar Cetinje este capitala istorica a statului Muntenegru. Vreau sa iti arat ce poti explora in Cetinje. Serios, sunt cateva obiective turistice notabile! Vei fi surprins placut!

Cetinje este un oras pitoresc, turistic, linistit si aerisit.

Cetinje este capitala istorica a statului Muntenegru.

Tocmai de aceea, vei putea descoperi o serie de atractii notabile in acest oras situat la poalele Muntilor Lovcen.

Desi Muntenegru inseamna pentru multi turisti relaxare la Marea Adriatica, exista variante si pentru a intelege cultura locala, iar o excursie la Cetinje reprezinta o alegere foarte buna din mai multe motive.

Cetinje trebuie descoperit la pas.

Aici vei gasi obiective turistice deosebite si o atmosfera placuta.

De asemenea, Cetinje detine mai multe ambasade si institutii. Presedintele din Muntenegru a preferat sa aiba sediul de lucru la Cetinje.

Am un material detaliat despre istoria si pozitionarea orasului, asadar il gasesti la mine pe site.

Aproape de mare si munte in acelasi timp, orasul reprezinta o adevarata mina de aur, atat la propriu, cat si la figurat!

Cetinje a fost si este o destinatie bogata in resurse, fapt care explica implicarea mai multor arheologi in aceasta zona.

Cetinje este o destinatie turistica enigmatica. Oamenii isi lasa usile deschise, iar in centrul orasului vei gasi turisti pe toate strazile care conduc catre obiectivele turistice importante.

Astfel, vreau sa mentionez faptul ca daca vrei sa vizitezi Cetinje, iti va fi destul de simplu sa il iei la pas.

Descopera Biserica Ortodoxa Cipur (Castle Church), construita de pastori din impletituri de nuiele si pamant, unde ciobanii veneau sa se inchine.

Mergi la Manastirea Sfantul Petru din Cetinje (Manastirea Noua), un lacas de cult deosebit de important, cu o amenajare neobisnuita.

Poti vizita si Palatul Bilijarda, unde se percepe taxa de intrare de 3 euro.

Daca vrei sa te relaxezi, iti recomand sa faci o plimbare pe Artera pietonala Korzo (Njegoseva Alley), unde poti incerca un burger cu inghetata sau celebrele donuts. Gasesti magneti la preturi excelente si carti postale cu imagini din Muntenegru.

Daca esti pasionat de cultura, viziteaza Muzeul National (Palatul Regelui Nikola), platind o taxa de numai 5 euro.

Exploreaza Biserica Vlahilor, care poate fi confundata usor cu alte atractii, insa cand vei zari portile de intrare vei sesiza ca este vorba de altceva, desi seamana foarte mult cu imprejurimile.

Merita mentionate Palatul Albastru si Muzeul Banilor, inclusiv din punct de vedere arhitectural.

Tot in Cetinje mai poti observa Ambasada Marii Britanii si Ambasada Frantei, acestea fiind cladirile notabile care atesta rolul diplomatic al orasului.

Mergi la Cetinje si vei afla secretele sale!

Consider ca ai suficiente variante pentru a plasa Cetinje in categoria oraselor care manifesta interes turistic.

Este Cetinje un oras turistic? Eu consider ca da. Totusi, ce ai remarcat in mod deosebit?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email