Destinatii

Unde am mers in calitate de ghid de turism?

Probabil imi citesti blogul. Stii foarte bine ca sunt pasionat de turism. Eu am fructificat cateva ocazii cand eram student. Ma refer la calatorii. Acum inteleg ca am investit in calatorii. Atat emotional, cat si material. Astfel, am descoperit o multime de locuri, destinatii senzationale si am cunoscut oameni deosebiti, cu o energie exceptionala! Asa am ales domeniul turismului. Unde am am mers in calitate de ghid de turism? Sunt cateva locatii superbe!

Am explorat Romania pe cont propriu. De obicei.

Unde am mers in calitate de ghid de turism?

Am fost cu grupuri de turisti in Sibiu, Bucuresti, Sinaia si Brasov. Am mers la Rupea si la Racos.

Am fost in Budva, in Dubrovnik, Budapesta, Viena, Praga, Bratislava, Ruse, Veliko Tarnovo. Am avut excursii in Cetinje, Kotor, in Ohrida, Skopje, Vlore, Saranda.

Am mers in Ungaria, Austria, Cehia, Slovacia, Muntenegru si Croatia.

Am mers prin Bulgaria, Albania, Macedonia Nord si in Grecia.

Merita mentionate cererile pentru Serbia si Turcia.

Mentiuni: Franta, Germania.

Cand spun ca am mers in calitate de ghid de turism, ma refer la notiunea de Tour Leader.

Nu ghid local.

Sunt termeni care se pot confunda foarte usor, iar turistii cred altceva. Au impresia ca ar trebui sa faci ceva ceea ce nu tine de un Tour Leader.

In cazul in care intri peste meseria altora, te poti alege cu amenda si poti ramane fara atestat. Este o regula clara, simpla, pe care anumiti turisti nu o inteleg. Sau nu vor sa o inteleaga. Foarte probabil.

Am scris despre aceste aspecte pe blog. Tinand cont ca un ghid de turism se ocupa cu o multime de lucruri, inclusiv responsabilitati nescrise, esti de acord cu faptul ca agentiile de turism ar trebui sa informeze turistii mai mult pentru excursiile si tururile in grup?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email