Destinatii

Manastirea Pasarea, loc de pelerinaj cu legende

Am un traseu tare interesant prin judetul Ilfov. Cuprinde multe obiective turistice care merita descoperite. Stiu ca Bucurestiul este plin de asa ceva, insa eu iti recomand sa vizitezi imprejurimile sale. Se pot face si pelerinaje in Ilfov. Manastirea Pasarea este un loc de pelerinaj cu legende. Manastirea Pasarea este sora geamana a lacasului de cult de la Cernica. De unde provine numele de sora geamana? Au acelasi ctitor, Sfantul Calinic. De asemenea, manastirile au tipicul Sfantului Sava.

Manastirea Pasarea este un loc de pelerinaj cu legende. Se spune ca numele acesteia provine de la stolurile de pasari din zona.

Ctitorita de Sfantul Calinic si arhimandritul Timotei, Manastirea Pasarea se afla aproape de Lacul Pustnicu si la marginea padurii, numita de mult timp Codrii Vlasiei.

Locatia este linistita si ingrijita. Manastirea Pasarea se remarca atat prin eleganta, echilibrul proportiilor, arhitectura simpla, cat si prin dimensiunile sale: 39 metri lungime si 17 metri pe axul longitudinal.

Biserica Mare detine Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului.

Pictura bisericii a fost realizata de Fotache si Nicolae Polovnicul.

Stejarul binecuvantat este un copac cu dorinte. Pelerinii vin aici pentru a scrie rugaciunile lor.

Muzeul manastirii detine o serie de obiecte de arta veche bisericeasca, precum icoane, broderii, ceramica sau sculpturi.

Manastirea a fost restaurata datorita Patriarhului Iustinian. Aici se mai afla o biserica. De asemenea, exista si un Seminar Teologic la Manastirea Pasarea.

Apoi, am mers la Manastirea Caldarusani, care se afla in renovare. Manastirea a fost ctitorita de Matei Basarab. Din punct de vedere arhitectural, aceasta seamana cu Manastirea Dealu si Manastirea Curtea de Arges.

Ulterior, am explorat Lacul Snagov. Partea centrala este inclusa in Rezervatia Naturala Snagov. Tot zona centrala face parte din Aria Naturala Protejata de la Padurea Snagov. Era cam pustiu prin zona. De asemenea, aici poti vizita Manastirea Snagov. Si Palatul Ceausescu de la Snagov. Nu erau deschise in acel moment.

Tu ai vizitat Manastirea Pasarea? Ce atractii ai remarcat in zona?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email