Destinatii

Manastirea Cernica, un lacas deosebit din Ilfov

Sunt multe locuri pe langa Bucuresti care merita descoperite. Am scris despre Comana recent. Acum vreau sa iti prezint cateva locuri de pelerinaj din judetul Ilfov. Incepem din Pantelimon, langa Cernica. Aici se afla Manastirea Cernica, un lacas deosebit din Ilfov.

Manastirea Cernica se intinde pe o suprafata destul de mare, astfel incat va trebui sa aloci suficient timp vizitei, pentru a intelege cat de important este acest lacas de cult.

Manastirea este localizata destul de aproape de Bucuresti, mai exact in localitatea Pantelimon.

Aici se afla Manastirea Cernica, un lacas deosebit din Ilfov.

Ctitorita de vornicul Cernica Stirbei si de sotia sa, doamna Chiajna, Manastirea Cernica reprezinta un complex monahal grandios!

Manastirea este realizata in stil neoclasic.

Biserica Sf. Gheorghe a fost construita de Sfantul Ierarh Calinic si de episcopul Ioanichie Stratonichios. Aceasta a fost restaurata de patriarhul Nicodim si de patriarhul Justinian.

Biserica Sfantul Lazar a fost zidita de arhimandritul Gheorghe. Biserica iese in evidenta prin arhitectura minutioasa si decoratia sa bogata.

Biserica Sfantul Nicolae a fost construita de staretul Timotei. Biserica a fost restaurata intre anii 1965 si 1967.

Muzeul Manastirii detine 3 sali cu istoria Manastirii Cernica si 5 sali care prezinta arta si cultura de la Manastirea Cernica.

Lacul Cernica a fost declarat arie protejata.

De asemenea, aici se mai afla chiliile si paraclisele.

Poetul Tudor Arghezi a fost calugar la Manastirea Cernica. Tot in acest lacas de cult a stat si Cuviosul Calinic. Astazi, Manastirea Cernica reprezinta un loc important de pelerinaj din tara noastra.

Tu ai vizitat Manastirea Cernica? Astept cateva impresii.


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email