Destinatii

Minunile de la Manastirea Ghighiu din judetul Prahova, un lacas minunat din Romania!

Recent, am adresat o intrebare. Ce manastiri cunosti intre Bucuresti si Ploiesti? Vin eu cu un raspuns care iti poate fi util. Manastirea Ghighiu din judetul Prahova este un lacas minunat din Romania! Istoria manastirii si atmosfera acestui asezamant monahal te vor incanta, cu siguranta! Se simte o vibratie divina puternica, deoarece aici se afla Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului Siriaca. Si picturile sunt deosebite, insa credinciosii vin aici pentru a se ruga la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului Siriaca.

Manastirea Ghighiu din judetul Prahova este un lacas minunat din Romania! Aici vin o multime de pelerini. Atmosfera este divina.

Se spune ca bazele locatiei au fost creionate de logofatul Coresi, alaturi de jupaneasa Slavita.

Cu toate acestea, ctitorul Manastirii Ghighiu ar fi monahul Arsenie de la Cernica.

Manastirea Ghighiu se afla destul de aproape de Bucuresti si foarte aproape de intrarea in Ploiesti.

Cel mai important aspect se raporteaza la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului Siriaca. La aceasta manastire a fost adusa o icoana din Siria. Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului Siriaca de la Manastirea Ghighiu a fost daruita de episcopul Vasile Samaha si de catre Patriarhul Justinian Marina.

Remarcabile sunt si picturile lui Nicolae Tattarescu.

Biserica unde pelerinii se roaga intr-un mod diferit se afla chiar la Ghighiu. De ce intr-un mod diferit? Iti explic imediat. Credinciosii care vin aici merg pe genunchi spre altar, fara sa se sprijine de coate.

Aghiasmatarul este folosit indeosebi de Sfanta Sarbatoare a Izvorului Tamaduirii. De fapt, Manastirea Ghighiu poarta chiar hramul de Izvorul Tamaduirii.

Parcul este superb si amenajat impecabil. Florile si covoarele de iarba ofera locului naturalete si multa liniste, lucruri care sunt prezente oricum la Manastirea Ghighiu.

Izvorul poarta numele Sfintei Sarbatori cu hramul Izvorul Tamaduirii. De asemenea, in acest loc a venit Calugarul Agapie, care a simtit un fosnet. Era susurul unui izvor. De aici provine denumirea de Izvorul Tamaduirii de la Ghighiu.

Tu ai fost la Manastirea Ghighiu? Este un loc deosebit din Romania, astfel incat astept cateva impresii din partea ta.


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email