Destinatii

Impresii despre Çanakkale. Unde sa stai in Çanakkale?

Din Europa facem un salt in partea asiatica a Turciei! Periplul incepe cu Dardanelele, unde vom descoperi orasul Canakkale! Afla in acest articol unde te poti caza in Canakkale, o destinatie deosebit de primitoare, plina de atractii foarte interesante!

Impresii despre Canakkale

Pentru inceput, trebuie sa mentionez ca exista mai multe variante pentru a ajunge de la Bucuresti la Canakkale:

  • transport cu masina personala si traversare cu ferry din Eceabat pana in Canakkale. Pentru informatii suplimentare, accesati site-ul anzachotels.com!
  • transport cu autocar sau cu avion spre Istanbul, apoi transport cu autocar din Istanbul spre Canakkale. Mai multe informatii gasiti pe site-ul anzachotels.com!
  • transportul cu avionul este mai dificil, deoarece nu au zboruri directe intre Bucuresti si Canakkale (doar cu escala in Istanbul)!
  • prin agentie am vazut mai multe oferte de circuite in Turcia, insa aici nu se pune accent pe Canakkale, desi orasul are foarte multe de oferit!

Eu am ales varianta unui circuit prin Turcia si am avut ocazia sa explorez o parte din Canakkale! Provincia cu acelasi nume desparte Marea Egee de Marea Marmara, prin Stramtoarea Dardanele.

In apropiere se afla vestitul sit arheologic Troia, insa probabil ca veti fi surprinsi cand veti zari Calul Troian pe faleza din Canakkale! Desi acesta nu este originalul, ci o copie fidela, reprezinta un important punct de reper si o atractie simbolica a orasului!

Cu toate acestea, zona Turnului cu Ceas este cea mai populata, datorita numeroaselor restaurante si hoteluri! Atmosfera vibranta transforma Canakkale intr-un oras modern, de talie europeana!

Mi-am dat seama imediat de ce imi place foarte mult aceasta destinatie! Daca ar fi sa vorbim de pozitia geografica, seamana cu Istanbul si, pe deasupra, contine urmatoarele elemente comune: reprezinta granita dintre Europa si Asia, are o stramtoare, este presarat cu obiective turistice foarte interesante si oamenii sunt foarte ospitalieri si deschisi!

Vreau sa adaug ceva! Canakkale poate fi o destinatie de city break! Cum asa? Iti dau cateva motive:

  • are un potential turistic imens (atat provincia, cat si orasul in sine), cu obiective turistice de top din Turcia (Copia Calului Troian, Turnul cu Ceas, Castelul Kilitbahir, Muzeul Arheologic)!
  • preturile sunt avantajoase (Canakkale nu este o destinatie scumpa)!
  • posibilitate de excursii in locuri cunoscute sau mai putin cunoscute (Troia, Bergama, Assos, Izmir, Insula Bozcaada, Insula Gokceada, Kabatepe Beach, Saros Beach, Guzelyali, Dardanos Beach, Gallipoli, Muntele Ida)
  • posibilitate de shopping si activitati de loisir (Aynali Bazaar, Shopping Mall, Aqua Park, numeroase croaziere in zona Dardanelelor)
  • ,,Great Accommodation,,: in centru, cazarile sunt foarte bune, cu un raport excelent calitate/pret (recomand tuturor Anzac Hotels)!
  • ,,Taste of Canakkale,,: in materie de prajituri/dondurma (recomand Meydani Cafe Pastane)!

Cazare in Canakkale

Cazarea este un detaliu foarte important pentru o vacanta reusita! Tocmai de aceea, recomand Anzac Hotels!

Acest lant hotelier al regiunii Canakkale detine mai multe branduri. Primul hotel lansat a fost Anzac Hotel, apoi Grand Anzac Hotel si Comfort Anzac Hotel.

Recent, am descoperit o noua unitate de cazare, foarte aproape de Troia! Este vorba de Troia Tusan Hotel, care ofera servicii complexe. Are chiar si o plaja privata!

Informatii suplimentare despre tarife si serviciile oferite de Anzac Hotels gasiti aici!

De asemenea, pentru informatii suplimentare despre Troia Tusan Hotel, dati click aici!

Tu ai opta pentru un city break la Canakkale?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email