Destinatii

Trovantii din Costesti, un adevarat fenomen al naturii din judetul Valcea!

Judetul Valcea detine o serie de atractii deosebite! De la cascadele mirifice din munti pana la manastirile care emana energie divina sau de la statiunile balneare pana la locuri cu traditii excelent conservate, ai toate motivele sa descoperi aceasta zona! Ce sa mai vorbim de nestematele ascunse? Trovantii din Costesti reprezinta un adevarat fenomen al naturii din judetul Valcea! Merita sa faci un popas la Muzeul Trovantilor din Costesti, pentru a admira asa numitele pietre miscatoare, mai ales in cazul in care esti pasionat de geografie si vrei sa vezi ceva diferit!

Trovantii din Costesti, un adevarat fenomen al naturii din judetul Valcea!

Ce sunt, de fapt, trovantii acestia? Trovantii reprezinta formatiuni din gresie, create in straturi de nisipuri. Trovantii sunt bogati in carbonat de calciu si sunt prezenti in zonele cu astfel de ape calcaroase.

Unde gasesti trovanti in Romania? Poti descoperi trovanti in mai multe locuri din tara: la Chiojdu (jud. Prahova), la Ulmet (jud. Buzau), in Casolt (jud. Sibiu), in Hasdat (jud. Hunedoara), in judetul Bacau, in judetul Suceava, in Muntii Berzunti si in Podisul Somesan.

Trovantii din Costesti reprezinta un adevarat fenomen al naturii! A muta trovantii din loc este dificil, insa totul este posibil, deoarece marimile acestora difera de la 3 centimetri pana la 5 metri!

Acest fenomen geologic impresioneaza prin diversitatea formelor, iar multi au crescut precum ciupercile dupa ploaie!

In Miocenul superior, aici era un bazin de sedimentare, depozitul de nisip din care ies trovantii formandu-se prin depunerea aluviunilor.

Intrarea la Muzeul Trovantilor din Costesti- Valcea este gratuita! Ii poti zari de pe soseaua dintre Horezu si Ramnicu Valcea. Ai la dispozitie un spatiu de parcare ceva mai restrans.

Impresii despre Muzeul Trovantilor din Costesti

Trovantii din Costesti reprezinta un adevarat fenomen al naturii! Muzeul Trovantilor din Costesti reprezinta un loc favorabil pentru pasionatii de geografie si de fotografie!

Am zarit acolo un localnic care vindea miniaturi ale acestor asa numite pietre miscatoare!

Muzeul Trovantilor din Costesti este perfect pentru o excursie cu familia, mai ales daca mergi cu copiii! Si se poate vizita repede, nefiind aglomerat! Erau cativa turisti care au venit dupa noi.

Accesibilitate: foarte usor, insa terenul este nisipos.

Obiective turistice in zona: Manastirea Arnota, Manastirea Bistrita de Valcea.

Asadar, merita sa descoperi Trovantii de la Costesti!

Tu ce fenomene geologice ai descoperit in Romania?


Please follow and like us:
error
fb-share-icon

S-ar putea să-ți placă și:

Follow by Email